top of page

Despre noi

ÃŽn toate țările civilizate, protecÈ›ia juridică este acordată pentru animalele de companie. Societatea se bazează pe acest concept de 'sensibilitate'. Acordurile europene se bazează pe acest concept . Articolul 13 din 'Tratatul de la Lisabona', identifică animalele ca fiinÈ›e 'sensibile'. Consiliul European prin 'ConvenÈ›ia Pentru ProtecÈ›ia Animalelor de Compania' stabileÈ™te bazele legale in privinta tratamentului animalelor de companie È™i este ratificat de majoritatea statelor membre ale UE. Printre acestea se afla si România care desi are o legislaÈ›ie de protecÈ›ie a animalelor în conformitate cu acordurile internaÈ›ionale È™i principiile UE, dar in care realitatea este oarecum diferită.

 

Pentru că nu a fost vreodata introdusa o politică umana de control al animalelor la nivel national, numărul de animale care trăiesc pe stradă au crescut exponenÈ›ial. Se estimeaza ca aproximativ 3 milioane de animale fără adăpost cutreieră străzile din România. Considerate a fi paraziÈ›i, aceste animale sunt supuse la abuzuri È™i agresiuni, si învăța foarte repede agresivitatea de la agresorii lor. La rândul său, existenta unui numar atat de mare de animale ca victime ale agresiunilor este unul dintre factorii identificati ca fiind potenÈ›ial participant la cresterea nivelului de agresivitate inter-uman. Legile de protecÈ›ie a animalelor nu sunt puse în aplicare. PoliÈ›ia respinge rapoartele ca irelevante. "Este doar un animal". Presiunea de grup descurajează rapoarte È™i mărturii ala martorilor la abuz. Nimeni nu va asculta. Societatea priveÈ™te acest lucru ca neimportant.

 

ImportanÈ›a sa este accentuata prin efectul pe care il are abuzul, nu numai asupra animalelor, nu numai asupra copiilor care uneori văd o agresivitate iesita din comun, monstruoasa, nu numai pentru comunitatea care este beneficiara agresiunii practicate, dar pentru orice È›ară pentru ca  permite selectarea din legislaÈ›ia naÈ›ionala a legilor, care dintre acestea sunt impuse si aplicate si care nu. 

 

AvocaÈ›ii Români pentru Animale va oferi un Număr de Helpline 24/7, care va primi apeluri pentru raportarea abuzurilor impotriva animalelor. Consilierea medicală È™i juridică va fi de asemnea disponibila.

 

Doua criterii sunt absolut necesare pentru a deschide dosare:

 

  • dovezi corespunzătoare ale abuzului

  • È™i  martor dispus sa depuna marturie

 

Foarte important, nici un raport nu poate fi acceptat fără acestea! Linia de asistență telefonică este o facilitate pentru a servi animalele È™i oamenii din România. Preocupările oamenilor din afara României trebuie să fie exprimate prin e-mail trimis la lawyersforanimals@lawyer.com

 

Se anticipeaza ca sub legile existente pentru protectia animalelor vor apare actiuni in justitie in toata tara.  Prin deschiderea dosarelor de urmarire penala pentru abuz impotriva animalelor, statutul acestora va fi ridicat si va scade numarul agresiunilor. Reducerea numarului atacurilor impotriva animalelor se asteapta sa scada si nivelul agresiunilor inter-umane.

 

Dosare vor fi facute pentru fiecare caz, inclusiv identificarea autoritatilor care impiedica procesul de respectare a legii. Aceste dosare vor fi disponibile organizatiilor internationale, including EU (Uniunea Europeana) si OIE (Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor).

 

Avocatii Romani pentru Animale ofera posibilitatea de a asigura punerea in aplicare a legilor de protectie a animalelor redundante  si pentru prima data exista posibilitatea de a schimba fata unei tari.

Suntem incantati sa anuntam ca avem suportul puternicei organizatii W.S.P.A (Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor) in aceasta initiativa.

 

Rapoarte vor fi facute pentru fiecare caz, incluzand informatii despre orice autoritate care prezinta intransigență sau in diferență la adoptarea unei proceduri legale. Statusul consultativ al WSPA la Consiliul Europei si colaborarea lor cu guverne, Natiunile Unite, Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie si Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor, oferă posibilitatea de a raporta cu privire la nerespectarea României a legilor naÈ›ionale de bunăstare a animalelor È™i, prin urmare, non-conformitatii cu Conventia Consiliului Europei pentru Protectia Animalelor de Companie pe care Romania a ratificat-o, precum È™i de non-conformitate cu DeclaraÈ›ia scrisă a Parlamentului European 0026/2011 privind gestionarea populaÈ›iei canine din Uniunea Europeană.

 

Data fiind cantitatea mare de rezultate din cercetari stiintifice care identifica legătura dintre abuzul impotriva animalelor și abuz inter-uman și violenței, această inovație este considerată esențială pentru a asigura parametrii sustenabili, care pot reduce în cele din urmă abuzul impotriva animalelor și agresiunile inter-umane asociate și violența în societate.

 

'Avocații pentru animale', furnizeaza principiile de bază pe care este construita o societate umană, "Mâinile celor Puternici Protejeaza pe cei Slabi". Pe această premiză este o societate coerenta si compasionata fondata si suntem incantati de a avea puterea WSPA alături de noi si pasim împreună pe drumul catre realizarea acestor idealuri si catre o schimbare profunda.

 

Cerul peste România se întuneca! Vântul se schimba! Vine un uragan! Nu aduce acum vânturile reci ale distrugerii, ci aduce o forță puternică, vânturile calde ale compasiunii și justiției să fie resimțite de către toți cei care au nevoie!

 

 

'Avocații pentru animale' este o filială a 'Making Link' Study Project Ltd.
 
Nr. de Inregistrare: 8639535 (Marea Britanie)
 
 

For English, please click here!

bottom of page